Achtergrond

De opvoedopstelling vindt zijn oorsprong in de traditionele ‘familieopstelling’ volgens Bert Hellinger.

Marianne Langemeijer heeft vanuit het werken met ouders aan opvoedvraagstukken, binnen haar coachings-praktijk, een individuele vorm ontwikkeld. Er wordt gebruikt gemaakt van vloertegels waardoor de ouder volledig zelf aan den lijve en in eigen tempo een opstelling kan ervaren.

Er ligt een nadruk op het werken in het Hier en Nu. Daarnaast worden elementen gebruikt uit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en vanuit The Work van Byron Katie.
Binnenkort volgt hier het volledige visie document.

De methodiek van de Individuele opvoedopstelling staat beschreven in het boek ‘Individuele Opvoedopstellingen met ouders’. Door Marianne Langemeijer, uitgegeven door Scrivo Media.

Marianne Langemeijer (1956)

Holistisch Oudercoach, trainer Individuele Opvoedopstellingen en NLP communicatie voor ouders.
Al 30 jaar echtgenote van Derk, moeder van twee dochters en oma van twee kleindochters en een kleinzoon.

Mijn grote drijfveer is om ouders het plezier van moeiteloos opvoeden te laten ervaren zodat zij en de kinderen hun authenticiteit kunnen leven.
Ik gun iedere ouder het plezier zoals ik dat zelf heb ervaren met mijn kinderen en nu weer bij mijn kleinkinderen. Bij iedere leeftijd dacht ik weer hetzelfde: “dit is echt leuk” en dat doe ik nog steeds……..

Ik heb een enorm respect voor de grote betrokkenheid van ouders bij hun kinderen en de moeite die zij doen om hun kinderen gelukkig te zien. Veel ouders nemen zich daarbij voor om datgene wat hen is overkomen, niet te willen doorgeven aan hun kinderen. En dat kan!
Toen ik in aanraking kwam met familieopstellingen begreep ik precies hoe dat zou kunnen.

Inmiddels heb ik honderden, individuele, opstellingen met ouders gedaan en uit de feedback blijkt dat er grote veranderingen mogelijk zijn; Ouders voelen zich anders, bevrijd van een emotionele last. Zij kunnen daardoor beter Aanwezig zijn bij hun kinderen en voelen zich niet meer ‘getriggerd’ door bepaald gedrag. Kinderen voelen zich bevrijd en hoeven geen negatief gedrag meer te vertonen.

Wat ik zo fantastisch vind is dat kindertherapeuten mij gingen bellen om te vragen of ik hen kon uitleggen wat er gebeurd was; zij zagen de resultaten zowel bij de ouder als bij het kind.
Dit heeft er toe geleid dat ik de methodiek heb beschreven in een boek: Individuele opvoedopstellingen met ouders. (met een heruitgave december 2013 via Scrivo Media) In de loop 2018 zal het boek in de Engelse taal verschijnen en via Amazone.com te koop zijn.

Ik train nu kindertherapeuten, speltherapeuten. orthopedagogen, psychologen, hypnotherapeuten, geef lezingen en in-company workshops voor diverse doelgroepen.

Voel je welkom om eens een opvoedopstelling te ervaren bij een van de bijzondere coaches op deze website!

In maart 2016 is mijn boek: NLP voor ouders; word zelf een communicatie expert in je gezin uitgekomen. Respectvol communiceren maakt het samenzijn in je gezin vrij en ontspannen.