Voor een definitieve oplossing van gezinsvraagstukken

Binnen 1 sessie naar de kern met behulp van een Opvoedopstelling!
(gebaseerd op familieopstellingen)

Als ondanks alle ouderlijke liefde, aandacht en tips en trucs  (gedrags-)problemen in het gezin blijven bestaan, dan kan het zijn dat er systemische belastingen zijn.

Maak nu kennis met een van de meest innovatieve, efficiënte en fascinerende therapeutische methodes van de eenentwintigste eeuw om transgenerationele patronen te doorbreken.

Opvoedopstellingen

Professionals

Trainingen Individuele opstellingen met ouders

Kom jij het ook vaak tegen dat je met een gezin, het werken met een kind of een ouder niet veel verder komt met de oplossing?
Dat er steeds een terugval is en het niet beklijft?

Via de methodiek van de opvoedopstelling kun je naar de diepere systemische laag in een familie; je krijgt binnen 1 sessie de oorzaak te zien.
Veranderingen kunnen direct worden ingezet waardoor een ouder stevig en stabiel komt te staan als opvoeder.
Gedrag van kinderen verandert daardoor ook als vanzelf.

Ook ouders hebben een rugzak en kinderen spiegelen de ‘triggers’ die daaruit voortkomen.
De methodiek van de Individuele Opvoedopstelling® is bevrijdend voor zowel ouder als kind!

Benieuwd welke trainingen je kunt volgen?

Maak eerst kennis of schrijf je direct in voor de vakopleiding tot opvoedopsteller.
Onze trainingslokatie is Hoevelaken (nabij Amersfoort).

Opvoedopstellingen

Ouders

Coaches (opvoedopstellers) voor ouders

Zoek je definitieve oplossingen voor je opvoedvraagstuk?
Meer ontspanning in het gezin?
Minder schreeuwen en frustraties?
Voorkom problemen bij kinderen in echtscheidingsituatie
Wil je meer verbinding?
Aan tafel zonder ruzie?
Op 1 lijn als ouders?
Minder discussies?
Samen een team vormen als ouders?
Veilige basis voor je kinderen?
Rust en meer plezier?

Moeiteloos opvoeden door jezelf te zijn
Niemand is zo verbonden met een kind dan jij als ouder zelf. Hier gaat het over hartszaken. Onze coaches (opvoedopstellers) werken daarom direct met jou zodat jij als ouder stevig komt te staan in jouw vraagstuk en je kind verder kunt begeleiden. We halen snel de oorzaak op van gedragsproblemen en werken daar aan binnen dezelfde sessie. De opstelling die jij doet heeft direct effect op je kind, het hele gezin.  Wil je als ouder verder kijken voorbij tips en trucs en ‘praten over’ dan ben je van harte welkom bij een van onze ‘opvoedopstellers’. Geen wachtlijsten.

Maak vandaag nog een afspraak. Zoek op regio in jouw buurt.

 

 

Opvoedopstellingen

Blijvend resultaat

Met deze unieke methode kunnen we werken aan de belastingen die een ouder uit zijn eigen verleden ervaart en nog steeds ‘triggers’ opleveren. We gaan eenvoudig en direct naar de oorzaak  zodat er blijvend resultaat is. Kinderen volgen ouders vaak als spiegels, het resultaat is dan ook een groot kado voor zowel ouder als kind, het hele gezin!

 

Opvoedopstellingen

individueel

Sessies zijn individueel met 1 ouder, zonder familie of kinderen dus. Prive en specifiek op de vraag van de ouder en zijn gezin afgestemd.

Opvoedopstellingen

geen wachttijden

In onze groeiende groep Opvoedopstellers is er altijd plek bij een coach die je helpt met jouw gezinsvraagstukken. Met behulp van deze methodiek vinden we  binnen 1 sessie de oorzaak. Neem nu het heft in eigen handen. Maak direct een afspraak op korte termijn. Geen wachttijden!

Moeiteloos opvoeden | Marianne Langemeijer

Professionals

Opvoedopstellingen

Door Marianne Langemeijer

De opvoedopstelling laat je direct de oorzaak in de onderliggende dynamiek in een gezin zien. De individuele werkwijze laat ouders aan den lijve ervaren welke dynamieken verstoord zijn. Hiermee wordt de kern geraakt en zullen gezinsvraagstukken voor eens en voor altijd opgelost worden. Dit praktische boek is bedoeld voor professionals die met ouders en hun kinderen werken en die systemisch werken willen inzetten zoals bijvoorbeeld kindercoaches, orthopedagogen, jeugdwerkers, gezinscoaches en kinderpsychologen.

Moeiteloos opvoeden | Marianne Langemeijer

Ouders

Moeiteloos opvoeden

Door Marianne Langemeijer

Waar komt dat vervelende gedrag van je kind vandaan? Hoe komt het dat je zelf soms bozer wordt dan je zou willen? Of: waarom lukt het dan niet om je grenzen aan te houden? Dit boek leert je hoe je je door middel van een Individuele Opvoedopstelling kunt bevrijden van de ongewenste, overgenomen patronen uit het verleden. Daarmee zul je je natuurlijk leiderschap – leidinggeven niet vanuit macht, maar vanuit kracht – weer terugvinden. En dan wordt opvoeden moeiteloos.

Reviews

Ervaringen van ouders

Super blij en dankbaar

Ik ben heeeeeel blij dat ik bij je ben geweest. Het is bijna niet te geloven hoe een relatief korte sessie met tapijtvormpjes mijn leven zo positief heeft kunnen beïnvloeden. De relatie met mijn beide bijna volwassen kinderen is nu goed. Naar mijn oudste zoon kan ik nu oprecht zeggen zonder verdriet “kind, doe je ding, het is goed “. Dat was de bedoeling van het verhaal. Ik ben je zeer dankbaar voor de geboden mogelijkheid en ben blij dat het zo goed heeft uitgepakt. Net als bij mijn man, 15 jaar geleden. Het verschaft me inzicht in de familiestructuren en dat geeft rust.

Ria

Mooi boek

Ik ben weer een stuk verder in je boek, en nog steeds en opnieuw ontroerd… Mooi verwoord, met aandacht en liefde wat uit je casuïstiek spreekt… Top! Ik ga me opgeven voor de kennismakingsmodule zodat ik ook met ouders op dit vlak aan de slag kan.

Suchita

Verbluffend eenvoudig

De sessies met een opvoedopstelling zijn verbluffend eenvoudig maar met een enorme diepgang en daardoor met een blijvend resultaat. Zo heb ik dat ergens gelezen en nu zelf ook ondergaan. Datgene waar we al heel lang tegenaan liepen in het gedrag van ons kind is als sneeuw voor de zon opgelost. Een eerlijk is eerlijk, ik had zelf iets te doen hier in. Het mooie is dat ik zelf een bevrijding voel van een last die ik al heel lang met me mee droeg. Zo’n sessie is dus een cadeau voor het hele gezin eigenlijk. dankjewel!

Astrid

Relatie met mijn (puber)dochters relaxter

Mijn relatie met mijn (puber)dochters is weer veel relaxter en meer ontspannen. Ik voel me veel sterker in mijn rol als ouder. Ik kan meer ‘laten’ en genieten. Het voelt minder zwaar. Minder onzeker. Ik ben gisteren met het Online programma begonnen en doe het deels voor mezelf maar ik zie ook heel veel mogelijkheden in mijn praktijk als kindercoach, Ik denk er serieus over om de jaaropleiding te gaan doen. Ik ben dankbaar dat onze wegen elkaar gekruist hebben!

Natascha

Vakopleiding

Ik heb Marianne als een warme, betrokken en bijzonder deskundige trainer ervaren. Er was direct veiligheid in de groep. Er was een goede afwisseling van demo’s die zij gaf en oefeningen waarin we zelf veel konden ervaren. Ze liet ons ook gerust wat ‘hoofdwerk’ doen en is duidelijk in de theoretische onderbouwing. Maar hoe ze dingen ‘wist’ is me nog een raadsel, ik ga voor de vakopleiding!

Peter

Minder 'moeten"

Ik merk aan mijzelf dat ik meer keuzes maak vanuit mijn gevoel en dat ik daar echt naar durf te luisteren. Hiervoor kon ik dit nog niet zo goed en was ik meer met het ‘verplichte/moeten’ stuk bezig.

Hanna

Ik sta stevig op mijn plek

Ik heb ontzettend veel geleerd (onbewust) van allerlei systemen binnen mijn familie/gezin. Maar het werkt ook door op mijn werk. Ik sta stevig op mijn plek en heb minder last van reacties van anderen.

Wouter

Beter op onze plek als ouders

Er is een vorm van meer lichtheid gaan ontstaan in onszelf en hoe we naar de dagelijkse dingen kijken die ons normaliter kunnen overweldigen op basis van onze eigen afkomst en alles wat wij daarin hebben meegedragen door de jaren heen. We voelen ons minder uit het veld geslagen als er zich een situatie voordoet.
We merken ook dat we beiden  veel meer onze ouderrol kunnen pakken. Dankjewel.

 

 

 

Ik was te beschermend

Mijn hulpvraag was de in mijn ogen, stroeve omgang met mijn oudste dochter (29-jaar oud). Direkt na de opstelling was voor mij duidelijk waarom mijn dochter op mij reageert zoals ze vanaf ongeveer 10-jarige leeftijd heeft gedaan. Ik ben naar haar toe te beschermend geweest en ze voelde zich door mijn gedrag verstikt. Ik heb mijn gedrag aangepast door bewuster te zijn van mijn relatie met haar en ik geef haar meer ruimte. Mijn man ziet van een afstandje dat onze relatie daardoor ontspannender wordt.

 

Beter laat dan nooit

Ik vind het wel heel jammer dat ik deze kennis niet 20 jaar eerder had, maar beter laat dan helemaal niet.

Voor mijn zusje gezorgd

Een belangrijk moment in de opstelling was dat je mij liet zien dat ik niet verantwoordelijk was voor het gedrag van mijn ouders en dat het voor mij als kind niet mogelijk was om voor ons gezin, en dan met name voor mijn 3 jaar jongere zusje, te zorgen. Ik heb met mijn zusje gesproken over het afstandelijke gedrag van onze moeder. Het lukte onze moeder eenvoudigweg niet om bij haar gevoel te komen. Mijn zusje beaamde dit. Ze overweegt om voor zichzelf een afspraak met jou in te plannen.

Plek man en vrouw

Mijn man zag in dat hij zijn mannelijke plaats in onze relatie mag innemen. Hij probeert nu op de juiste plek te staan (hij loopt rechts, zit rechts naast mij aan tafel in het ouderschap) en komt meer voor zichzelf op. Ik ben zo gewend om leiding te nemen, dat het voor mij nog wel enig werk vergt……

Minder vanuit eigen schade reageren

Tussen mijn vrouw en mij is er met de verandering van plek meer rust gekomen. Het is best even wennen bij het wandelen aan de andere kant te lopen en de nieuwe plekken aan tafel. De opbrengst van de opstelling doet zijn werk. We lijken elkaar op een diepere laag te begrijpen en aan te voelen en minder te hoeven reageren vanuit onze eigen schade.

Minder boze buien

We merken dat er iets meer rust lijkt te komen bij onze zoon. Er zijn minder boze buien, de boze buien zijn korter en doorgaans wat minder heftig. De afgelopen weken hebben zich situaties voorgedaan waarin ook hij sorry heeft kunnen zeggen vanuit zichzelf, iets dat niet eerder echt is voorgekomen. 

Tafelplekken aangepast

Na de sessie hebben wij de wijziging aan tafel gelijk doorgevoerd. Onze dochter hebben we mee kunnen nemen in ons plan die al thuis was. Bij het zitten op haar nieuwe plek gaf ze aan dat dat meteen goed voelde. Onze zoon kwam later thuis en zag ons zitten aan tafel. Zonder dat hij wist waar we over gesproken hadden waren zijn eerste woorden bij deze aanblik dat hij harmonie voelde. Zijn gezicht sprak boekdelen. Open gezicht, volle lach. Hij raakte ons. Meteen daarop volgend en beschouwend gaf hij aan: ‘dit is zo een (h)echt gezin!

 

' Nee' wordt nu wel geaccepteerd

Normaliter accepteert onze dochter geen ‘nee’. Maar na de sessie werd onze ‘nee’ beantwoord met een ‘oké’ van haar kant. Verder geen nieuwe vragen, ze was op tijd weer thuis voor de maaltijd. Prachtig deze verandering te zien, dat voelt dankbaar!

Opvoedopstellers

Vind een coach in de buurt

Zoek op de provincie van jouw keuze om een opvoedopsteller in de buurt te vinden.

Opvoedopstellingen landelijke dekking

De praktijk

Hoe werkt de Opvoedopstelling?

De basisprincipes van de Individuele Opvoedopstelling® zijn eenvoudig een zorgen voor een blijvend resultaat. In deze video kun je een kort voorbeeld zien waarin Marianne Langemeijer werkt met een moeder.

Marianne: ” Het is mijn grote drijfveer om ouders het plezier van moeiteloos opvoeden te laten ervaren door vrij en onbelast zichzelf te zijn.”