Vakopleiding

Deze pagina is nog 'under construction' en ziet er daarom nog wat rommelig uit helaas.

In deze vakopleiding leer je het vak van Individuele opvoedopsteller en alles wat daarbij komt kijken

. De opvoedopstelling is een unieke methodiek: individueel met behulp van vloertegels

De jaar training is gebaseerd op een aantal pijlers:

Methodiek: je leert de fijne kneepjes van het vak Opvoedopstellen kennen. Kennis: * Je doet kennis op over de achtergrond en historie van systemisch werk/familie opstellingen. * Je krijgt inzicht in de specifieke filosofische bedding waaraan de opvoedopstelling ten grondslag ligt. Jij als instrument: Wil je een ouder begeleiden bij het aankijken van dat wat er speelt in de onderstroom, dan zul je zelf ook bereid moeten zijn de dynamieken en verstrikkingen uit jouw eigen familiesysteem aan te kijken. Zo word je je bewust van mogelijke overdrachtsprocessen en kun je je werkelijk openstellen voor wat zich ontvouwt in een opstelling en deze vanuit een diep weten begeleiden. Vanaf het eerste blok werk je dan ook aan een portfolio: persoonlijk ontwikkeling.

Voor wie

Deelnemers kunnen de speciale Online tool met 10% korting aanschaffen. Hiermee kun je via Zoom online Individuele opstellingen begeleiden. Voor alle professionals die werken met ouders, jongeren en/of kinderen, gezinnen rondom de relatie ouder-kind en het basis gebied van de meer generationele, overgenomen belastingen, erbij willen nemen in hun manier van werken.

Doel

Het zelfstandig kunnen uitvoeren van een opvoedopstelling. Vraagstukken die hierdoor definitief kunnen worden opgelost betreffen: opvoeding, gedragsproblematiek bij een kind, functioneren met als doel om als opvoeder, de (ouder) relatie, (v)echtscheiding , samengestelde gezinnen, adoptie etc.

Voorwaarden voor inschrijving

HBO denk- en werk niveau Enige bekendheid met systemisch werk/familieopstellingen dwz je hebt een keer een opstelling ervaren en weet daardoor dat dit werk een specifieke laag betreft voorbij het denken en ‘praten over’. Wil je weten of de opleiding geschikt is voor jou, stuur ons een email en we maken een bel afspraak.

Accreditatie in aanvraag: SKJ

Tijdsinvestering – contacturen 13 dagen (26 dagdelen) waarvan: 12 scholingsdagen, 2 middagen supervisie in tweetallen. Daarnaast: tussentijdse huiswerkopdrachten en deelname aan een intervisiegroep. Lectuur studie. We werken met een groep van minimaal 12 en maximaal 16-18 deelnemers. Wil je eerst meer informatie over de inhoud stuur dan een email met je belangstelling en we brengen je op de hoogte zodra het programma nog verder bekend is is.

Locatie

Veenwal 32 te Hoevelaken

Investering

€2935,00 ex. BTW en incl. koffie/thee en vegetarische lunches, reader en portfolio: persoonlijke ontwikkeling. Eventueel, in overleg, in delen te betalen.

Tijd

10.00 uur tot 17.00 uur Het zou kunnen zijn dat we, gezien de corona maatregelen, genoodzaakt worden om de trainingsdata naar achteren te schuiven in het volgende blok dat al gepand staat. Er worden dan nieuwe data bij gepland in het voorjaar. ( in gezamenlijk overleg met de groep zodat iedereen erbij kan zijn)

Data

Blok 1: vrijdag 27 en zaterdag 28 november Blok 2: vrijdag 11 december Blok 3: vrijdag 15 en zaterdag 16 januari Blok 4: zaterdag 6 februari Blok 5: vrijdag 19 en zaterdag 20 maart Blok 6: vrijdag 9 april Blok 7: vrijdag 14 en zaterdag 15 mei Blok 8: vrijdag 18 en zaterdag 19 juni

Wil je je opgeven of meer informatie over de jaartraining stuur een email naar de administratie - zie onder contact

Bij opgave: vermeld al je gegevens, daarnaast ook graag even aangeven of, en welke ervaring je hebt met systemisch werk.

Trainers

zie op dit moment nog even de info over de trainers onder: Contact