Vakopleiding

Meer informatie over de vakopleiding?
Kom naar het zoom uurtje op
donderdagavond 7 januari 2021 - 20:00-21:00. Meld je aan

Vakopleiding Opvoedopstellingen®

In deze vakopleiding leer je het vak van Individuele opvoedopsteller en alles wat daarbij komt kijken. De opvoedopstelling is een unieke methodiek: individueel en met behulp van vloertegels.

De jaar training is gebaseerd op een aantal pijlers

Methodiek:

  • Je leert de fijne kneepjes van het vak Opvoedopstellen kennen.

Kennis:

  • Je doet kennis op over de achtergrond en historie van systemisch werk/familie opstellingen.
  • Je krijgt inzicht in de specifieke filosofische bedding waaraan de opvoedopstelling ten grondslag ligt.

Jij als instrument:

  • Wil je een ouder begeleiden bij het aankijken van dat wat er speelt in de onderstroom, dan zul je zelf ook bereid moeten zijn de dynamieken en verstrikkingen uit jouw eigen familiesysteem aan te kijken. Zo word je je bewust van mogelijke overdrachtsprocessen en kun je je werkelijk openstellen voor wat zich ontvouwt in een opstelling en deze vanuit een diep weten begeleiden.

Vanaf het eerste blok werk je dan ook aan een portfolio:

  • Persoonlijk ontwikkeling.

Voor wie

 Voor alle professionals die werken met ouders, jongeren en/of kinderen, gezinnen rondom de relatie ouder-kind en het basis gebied van de meer generationele, overgenomen belastingen, erbij willen nemen in hun manier van werken.

Doel

Het zelfstandig kunnen uitvoeren van een opvoedopstelling. Vraagstukken die hierdoor definitief kunnen worden opgelost betreffen: opvoeding, gedragsproblematiek bij een kind, functioneren met als doel om als opvoeder, de (ouder) relatie, (v)echtscheiding , samengestelde gezinnen, adoptie etc.
Ook het online opstellingen kunnen doen met een ouder krijgt aandacht. Deelnemers kunnen de speciale Online tool met 10% korting aanschaffen. Hiermee kun je via Zoom online Individuele opstellingen begeleiden.

Voorwaarden voor inschrijving

HBO denk- en werk niveau. Enige bekendheid met systemisch werk/familieopstellingen dwz je hebt een keer een opstelling ervaren en weet daardoor dat dit werk een specifieke laag betreft voorbij het denken en ‘praten over’. Wil je weten of de opleiding geschikt is voor jou en daar liever even een persoonlijk gesprek over, stuur ons een email en we maken een bel afspraak.

Accreditatie van SKJ met 118.5 punten

Het accreditatienummer is: SKJ207859
Tijdsinvestering –13 dagen (26 dagdelen) waarvan: 12 scholingsdagen, 2 middagen supervisie in tweetallen. Daarnaast: tussentijdse huiswerkopdrachten en deelname aan een intervisiegroep. Lectuur studie. We werken met een groep van minimaal 12 en maximaal 14 deelnemers. Wil je eerst meer informatie over de inhoud stuur dan een email naar info@opvoedopstellingen.nl

Locatie

Veenwal 32 te Hoevelaken

Investering

€2935,00 ex. BTW en incl. koffie/thee en vegetarische lunches, reader en portfolio: persoonlijke ontwikkeling.
Eventueel, in overleg, in delen te betalen. Je kunt je direct inschrijven via deze website, er zal alleen een aanbetaling van 800,00 excl btw worden berekend. De rest volgt in facturen via de administratie.

Tijd

10.00 uur tot 17.00 uur

Data 2021

Blok 1: vrijdag 19 en zaterdag 20 maart  -  NIEUWE STARTDATUM
Blok 2: vrijdag 9 en zaterdag 10 april
Blok 3: vrijdag 14 en zaterdag 15 mei
Blok 4: vrijdag 18 en zaterdag 19 juni
Blok 5: vrijdag 10 en zaterdag 11 september
Blok 6: vrijdag 8 oktober
Blok 7: vrijdag 5 en zaterdag 6 november

Voor vragen: contactpagina

Trainers

Marianne Langemeijer en José Koster.

       Jose Koster

Data en aanmelden

Is de opleiding VOL? Geef je op voor de reservelijst door te mailen naar helen@lezinsky.nl.