Opvoedopstellingen

Marianne Langemeijer (1956) is de grondlegster van de Individuele Opvoedopstelling.

“Het is mijn grote drijfveer om ouders het plezier van moeiteloos opvoeden te laten ervaren door vrij en onbelast zichzelf te zijn.”

Zij is een familieopsteller van het eerste uur toen het opstellen via Duitsland naar Nederland kwam rond 1998.
Ruim 25 jaar begeleidt zij ouders bij opvoedvraagstukken in haar Praktijk voor kwaliteitsopvoeding.

Zij is Master NLPer en NLP therapeut maar had vanaf het begin een systemische blik op opvoedvraagstukken.
Goede communicatie is belangrijk maar de onderliggende dynamieken in een familiesysteem zijn sterker om patronen te blijven doorzetten. Vanaf de eerste client was dit zo zichtbaar dat ze nu altijd eerst een opstelling inzet. In de loop der jaren ontstond een geheel eigen werkwijze (zie visie document) ; individueel en met behulp van vloertegels. De ouder staat zelf op de eigen plek in het innerlijk beeld dat is neergelegd.

De Individuele Opvoedopstelling is gebaseerd op de klassieke opstellingen van Bert Hellinger. Daarnaast maakt Marianne gebruik van NLP, The Work of Byron Katie en werkt in het Hier en Nu en vanuit de filosofische bedding van non-dualiteit. Voorbij ‘verhalen over’ en in de realiteit.”Opstellen is energiewerk”.

Zij is schrijfster van het boek voor professionals: Individuele opvoedopstellingen en van de boeken voor ouders: Moeiteloos opvoeden en NLP communicatie voor ouders.

 

” De opvoedopstelling kan veel betekenen voor ouders. Ik heb een enorm respect voor de grote betrokkenheid van ouders bij hun kinderen en de moeite die zij doen om hun kinderen gelukkig te zien. Veel ouders nemen zich daarbij voor om datgene wat hen is overkomen, zij niet te willen doorgeven aan hun kinderen. En dat kan! Toen ik in aanraking kwam met familieopstellingen begreep ik precies hoe dat zou kunnen.

Inmiddels heb ik honderden, individuele, opstellingen met ouders gedaan en uit de feedback blijkt dat er grote veranderingen mogelijk zijn; Ouders voelen zich anders, bevrijd van een emotionele last. Zij kunnen daardoor beter Aanwezig zijn bij hun kinderen en voelen zich niet meer ‘getriggerd’ door bepaald gedrag. Kinderen voelen zich bevrijd en hoeven geen negatief gedrag meer te vertonen”.

Marianne is regelmatig ‘keynote speaker’ en geeft trainingen aan profesionals die met gezinnen/ouders/kinderen werken: o.a.  kindercoaches, speltherapeuten, orthopedagogen, psychologen, hypnotherapeuten.

Achtergrond

* Trainer Individuele Opvoedopstellingen
* Coach voor ouders
* NLP Trainer: communicatie tussen ouder en kind
Schrijfster van 3 boeken
*  NLP Master en Counselor
*  Docente handvaardigheid
*  Mede oprichter en bestuurslid van de Stichting Nieuwetijdskinderen (1997 -2005)

Marianne is ruim 40 jaar getrouwd met Derk,  moeder van twee dochters, oma van 3 kleinkinderen en pleeggrootouder van 1 kleinzoon.