Opvoedopstellingen

training

Incompany training

Wil jij dat jouw team kennis maakt met deze nieuwe, snelle en effectief werkende methodiek waardoor veel problematiek zich werkelijk in de kern oplost en daardoor blijvend resultaat geeft? Organiseer dan een incompany kennismaking.
Wij bieden trainingen op maat voor professionals van organisaties die op wat voor manier dan ook te maken hebben met de begeleiding van ouders, kinderen/pubers,  opvoedingsvraagstukken in gezinnen, adoptie, pleegzorg etc.
en die de familie-systemische -blik willen meenemen in het werk.

Aanbod

N

Maak kennis met de nieuwste methodiek van deze eeuw

N

Binnen 1 sessie naar de kern

N

Ervaar het zelf

N

Hoe te integreren in je werk

 

DOEL

Het doel is om te laten ervaren hoe krachtig de werking is als ouders loskomen van overgenomen belastingen uit het eigen herkomst DNA fammliesysteem. De invloed die dit uiteindelijk heeft op het gedrag van kinderen, de relatie ouder-kind.
Een ouder wordt steviger en congruenter in zijn boodschap naar de kinderen toe. Ze zijn daarmee een duidelijke en veilige ouder. Ouders zijn meer ontspannen als opvoeder.

 

ONDERZOEK

In een Rijksrapport (januari 2021) over onderzoek naar de oorzaak van vechtscheidingen is geconstateerd dat de  gewortel gelegen is in de problematiek die een ouder zelf vroeger heeft meegemaakt.
In de huidige partnerrelatie komen dan alle kind-woede en andere emoties tot uiting via projecties op de partner. Zodra je dit met een ouder goed uitwerkt in een sessie dan stopt dat proces. Pas daarna kan men weer openstaan en kijken naar het vormgeven van ouderschap.
Met behulp van de methodiek van de opvoedopstelling wordt er apart met iedere ouder een keer gewerkt.

 

PRAKTISCH

In onze ervaring werkt het goed om 2 dagen aan te bieden van 10.00 -16.00 uur met een tussentijd van 1 a 2 weken. Hierdoor kan men de ervaringen van de eerste dag al meenemen in het dagelijkse werk om het effect te ervaren.

Uiteraard kunnen we ook een aanbieding op maat maken.

 

Accreditaties

Voor deze 2-daagse is een  SKJ accreditatie van 18 punten.

 

 

Opvoedopstellingen

Professionals

Boeken voor professionals

We hebben een aantal interessante boeken voor jou als professional op het gebied van opvoeding, kinderen, onderwijs, coaching en specifieke onderwerpen op een rijtje gezet. Ook vind je hier verplichte lectuur, indien accreditatie gewenst.

Opvoedopstellingen

Professionals

Lid worden als Opvoedopsteller?

Als opvoedopsteller kun je vermeld worden op deze website die landelijke zichtbaarheid heeft en veel informatie biedt aan zowel ouders als professionals. Jouw praktijk kan direct door ouders gevonden worden met een link naar je website.