Opvoedopstellingen

Over ons

De trainers

Hieronder vind je de trainers van de kennismakingsmodules en de vakopleiding.

Marianne Langemeijer

Marianne Langemeijer

Ontwikkelaar van de opvoedopstelling, trainer

Jose Koster

José Koster

 Trainer

Deskundige in de psychologie van ouderschap

 

trainer

Marianne Langemeijer

Marianne Langemeijer (1956) is de ontwikkelaar van de Opvoedopstelling: de individuele methodiek voor ouders die ontspannen willen opvoeden.

Ik ben de ontwikkelaar van de methodiek van de Individuele Opvoedopstelling, gebaseerd op de klassieke opstellingen van Bert Hellinger. De opvoedopstelling heeft weliswaar een geheel eigen ontwikkeling doorlopen. (zie visie document). Ik maak  gebruik van NLP en werk vanuit de filosofische bedding van non-dualiteit.

Ik ben schrijfster van het boek voor professionals: Individuele opvoedopstellingen met ouders en van de boeken voor ouders: Moeiteloos opvoeden en NLP communicatie voor ouders.

“Het is mijn grote drijfveer om ouders het plezier van moeiteloos opvoeden te laten ervaren door vrij en onbelast zichzelf te zijn.”

De opvoedopstelling kan hierin veel betekenen voor ouders. Ik heb een enorm respect voor de grote betrokkenheid van ouders op hun kinderen en de moeite die zij doen om hun kinderen gelukkig te zien. Veel ouders nemen zich daarbij voor om datgene wat hen is overkomen, zij niet te willen doorgeven aan hun kinderen. En dat kan! Toen ik in aanraking kwam met familieopstellingen begreep ik precies hoe dat zou kunnen.

Inmiddels heb ik honderden, individuele, opstellingen met ouders gedaan en uit de feedback blijkt dat er grote veranderingen mogelijk zijn; Ouders voelen zich anders, bevrijd van een emotionele last. Zij kunnen daardoor beter Aanwezig zijn bij hun kinderen en voelen zich niet meer ‘getriggerd’ door bepaald gedrag. Kinderen voelen zich bevrijd en hoeven geen negatief gedrag meer te vertonen.

Ik geef trainingen aan: o.a.  kindertherapeuten, speltherapeuten, orthopedagogen, psychologen, hypnotherapeuten.

Achtergrond

* Trainer Individuele Opvoedopstellingen
* Coach voor ouders
* NLP Trainer: communicatie tussen ouder en kind
Schrijfster van 3 boeken
*  NLP Master en Counselor
*  Docente handvaardigheid
*  Mede oprichter en bestuurslid van de Stichting Nieuwetijdskinderen (1997 -2005)

Ik ben al ruim 38 jaar getrouwd met Derk,  moeder van twee dochters, oma van 3 kleinkinderen en pleeggrootouder van 1 kleinzoon.

trainer

Jose Koster

Sinds ik als professional, mens en ouder systemisch heb leren kijken naar het leven, heb ik enorme veranderingen ervaren. Met behulp van opstellingenwerk kreeg ik zicht op de onderliggende patronen en verstrikkingen die mijn leven en vitaliteit sterk beïnvloeden. Ik heb mogen ervaren dat tijdens een opstelling de oplossing zich voor mijn ogen ontvouwd en er als vanzelf nieuwe mogelijkheden en antwoorden beschikbaar kwamen. De ruimte en vrijheid die daardoor tot stand kwam is onbeschrijfelijk. Het leven is in mij gaan stromen waardoor ik vol in mijn kracht kan staan.

Wat een verrijking dat ik het opstellingenwerk heb kunnen integreren in mijn werk als ouderbegeleider (relatie)coach en supervisor! Het is prachtig om cliënten met behulp van een Individuele opstelling in korte tijd, doeltreffend te kunnen helpen contact te krijgen met een weten dat voorheen niet toegankelijk was. Je raakt een laag die voorbij gaat aan woorden. Juist in de ervaring vindt heling plaats.

Om dit werk te kunnen doen volgde ik opleidingen bij o.a. Phoenix opleidingen, Het Hellinger Instituut, Het Kempler Instituut Nederland en liep ik de afgelopen twee jaar mee met Marianne Langemeijer om mij ook de methodiek van de Individuele Opvoedopstelling Opvoedopstelling® eigen te maken en samen met haar de vakopleiding vorm te geven.

Naast trainer Individuele Opvoedopstelling® ben ik werkzaam als (relatie)coach, ouderbegeleider en supervisor (LVSC geregistreerd), zowel in mijn praktijk (live in Haarlem en online). Ook ben ik werkzaam als (master)trainer voor o.a. de het programma ’Het Begint Bij Mij’ en de interventies M@ZL en GIZ . Ik schreef diverse publicaties  en columns over ouderschap die allemaal te vinden zijn op mijn website www.josekoster.nl.

Ik ben moeder van 3 kinderen, stiefmoeder, stief-oma en deeltijd-pleegmoeder.