Opvoedopstellingen

Over ons

De trainers

Hieronder vind je de trainers van de kennismakingsmodules en de vakopleiding.

Marianne Langemeijer

Marianne Langemeijer

Ontwikkelaar van de opvoedopstelling, trainer

Opvoedopstellingen

Gasttrainers en
assistenten

 

 

trainer

Marianne Langemeijer

Marianne Langemeijer (1956) is de ontwikkelaar van de Opvoedopstelling: de individuele methodiek voor ouders die ontspannen willen opvoeden.

Ik ben de ontwikkelaar van de methodiek van de Individuele Opvoedopstelling, gebaseerd op de klassieke opstellingen van Bert Hellinger. De opvoedopstelling heeft weliswaar een geheel eigen ontwikkeling doorlopen. (zie visie document). Ik maak  gebruik van NLP en werk vanuit de filosofische bedding van non-dualiteit o.a. The Work van Byron Katie

Ik ben schrijfster van het boek voor professionals: Individuele opvoedopstellingen met ouders en van de boeken voor ouders: Moeiteloos opvoeden en NLP communicatie voor ouders.

“Het is mijn grote drijfveer om ouders het plezier van moeiteloos opvoeden te laten ervaren door vrij en onbelast zichzelf te zijn.”

De opvoedopstelling kan hierin veel betekenen voor ouders. Ik heb een enorm respect voor de grote betrokkenheid van ouders op hun kinderen en de moeite die zij doen om hun kinderen gelukkig te zien. Veel ouders nemen zich daarbij voor om datgene wat hen is overkomen, zij niet te willen doorgeven aan hun kinderen. En dat kan! Toen ik in aanraking kwam met familieopstellingen begreep ik precies hoe dat zou kunnen.

Inmiddels heb ik honderden, individuele, opstellingen met ouders gedaan en uit de feedback blijkt dat er grote veranderingen mogelijk zijn; Ouders voelen zich anders, bevrijd van een emotionele last. Zij kunnen daardoor beter Aanwezig zijn bij hun kinderen en voelen zich niet meer ‘getriggerd’ door bepaald gedrag. Kinderen voelen zich bevrijd en hoeven geen negatief gedrag meer te vertonen.

Ik geef trainingen aan: o.a.  kindercoaches, speltherapeuten, orthopedagogen, psychologen, hypnotherapeuten, jeugd- en jongerenwerkers, wijkteams etc.

Achtergrond

* Trainer Individuele Opvoedopstellingen
* Coach voor ouders
* NLP Trainer: communicatie tussen ouder en kind
Schrijfster van 3 boeken
*  NLP Master en Counselor
*  Docente handvaardigheid
*  Mede oprichter en bestuurslid van de Stichting Nieuwetijdskinderen (1997 -2005)

Ik ben al ruim 38 jaar getrouwd met Derk,  moeder van twee dochters, oma van 3 kleinkinderen en pleeggrootouder van een kleinzoon. Wij zitten al 8 jaar in de pleegzorg en daarmee ken ik dat gebied ook goed van binnenuit.