Opvoedopstellingen

Coaching voor ouders

Systemische coaching bij
relatie vraagstukken en
in echtscheidings-situaties

In welke fase van de relatie zitten jullie?

Ben jij, of zijn jullie nog aan het overwegen om wel of niet elkaar te gaan?
Wellicht hebben jullie net de beslissing genomen om uit elkaar te gaan? En hoe nu verder……?

Wanneer je aan dat scheidingsmoment zorgvuldig vorm geeft ontstaat er voor jezelf en de ander alle ruimte om in vrijheid een nieuw pad te gaan bewandelen. En niet onbelangrijk, ook de kinderen worden hierdoor zoveel mogelijk vrij gehouden van belasting van jullie scheiding als partners. Je kunt hen allebei al je liefde als vader/moeder blijven geven.

Kinderen zijn loyaal aan hun ouders, hoe houden we hen vrij van belasting van de echtscheiding.
Kinderen resoneren mee en dat laten ze zien in hun gedrag.We zien dat zij het vaak willen helen voor de ouders, voor de relatie.

Wat kan een Individuele opvoedopstelling bieden
Door middel van een Individuele Opvoedopstelling wordt de oorzaak van de breuk in de liefdesrelatie zichtbaar. In de opstelling staat je als ouder letterlijk, fysiek, midden in zijn verhaal en ervaart daar wat hij/ zij had willen krijgen in de liefdesrelatie. Want… wat is er in je gezin van herkomst gebeurd? Sta je op de goede plek? Waar ben je onbewust of onterecht trouw aan? Welke geschiedenis herhaalt zich? Draag je onbewust en onterecht lasten die niet van jou zijn?

Het werken in deze zgn ‘systemische laag’ zorgt voor belangrijke veranderingen bij de ouder in het gevoel van bestaansrecht, een zich gezien weten en zich geliefd voelen. Als dat op orde is dan worden er geen onmogelijke eisen en plaatsvervangende taken meer verlangd van een partner.

Het gevecht tussen de partners stopt, en
er hoeft niets meer te worden uitgespeeld via de kinderen.


Het eindresultaat van het traject: De scheidingskaart
Het schrijven van een scheidingskaart kan een heel mooi proces zijn waarbij vanalles aan het licht komt; soms mooie, en vaak pijnlijk zaken. Maar ga je hierdoor heen dan is dat uiteindelijk helend. Ook voor oma’s en opa’s, vrienden etc. Doordat ze je beter begrijpen ontvang je meer steun in moeilijke tijden.

Omdat er op het moment van echtscheiding veel naar boven kan komen aan emoties is het niet altijd makkelijk om direct samen dit proces te kunnen doen. Je kunt je er voor kiezen om je te laten begeleiden door een systemisch coach. (een zogeheten familie/opvoed-opsteller).

Zij zullen individueel met ieder van jullie apart werken aan een aantal vragen.

Ze kijken bijvoorbeeld naar hoe het nu is in de partnerrelatie door o.a. gebruik te maken van een aantal ‘test’ zinnen bijvoorbeeld: “Zeg eens in gedachten of hardop tegen je partner de volgende zin en ervaar wat dat met jou doet:” Ik gun je het allerbeste op je verdere levensweg”.

Mocht je dit niet geheel van harte kunnen zeggen dan ben je in feite nog gebonden aan die ander en dus niet vrij. Er moet dan nog wat gehaald of gebracht worden in de relatie, iets is niet afgerond.

Het goed afronden maakt beide partners vrij. Ook heel belangrijk als je weer een nieuwe relatie aan wil gaan.

 Wij kunnen dit scheidings proces op een unieke, systemische, manier begeleiden zodat er zo min mogelijk belasting ontstaat jezelf,  de kinderen, en voor jullie als partners.

STAP 1

Je boekt, ieder apart, bij een van onze specialistische coaches een individuele sessie.
Deze sessie is er speciaal opgericht om te kijken naar:

* hoe jij op een goede manier afscheid kunt nemen van je partner in de relatie.

* wat jij specifiek nodig hebt in dit proces van afronding en rouw

* wat het beste is voor de kinderen

* hoe jullie daarna kunnen samen werken als ouders en er op een goede manier kunnen zijn voor jullie kinderen

 

STAP 2

Na stap 1 ga je samen, onder begeleiding van deze zelfde coach, het proces aan om samen jullie persoonlijke ‘scheidingskaart’ te maken zodat de boodschap over jullie scheiding eenduidig naar buiten komt naar familie, vrienden en kennissen.
Deze stap is natuurlijk optioneel maar ervaring leert dat hier nu juist de kracht in zit!

Op deze kaart, een drieluik, is er ruimte voor tekst, een gedicht, de nieuwe woonadressen etc.

Gun jezelf een waardige manier om jullie huweliijk af te ronden en waardoor jullie beiden ook echt vrij worden om weer verder te gaan op het eigen levenspad!

Hoe mooi is dat!

 

Onze Coaches

Hieronder zie je onze coaches – de lijst wordt nog verder aangevuld.


De scheidingskaart

Lees hier meer over de fysieke scheidingskaart
Je wordt naar een externe website geleid.

 

 

Opvoedopstellingen Amsterdam

Amsterdam

Evelien Lafaille

www.evelienlafaille.nl

Opvoedopstellingen

Hilversum en
‘t Gooi

Angele Babeliowsky

www.angelebabeliowsky.nl

Mariska Heerkens-Slaats

Veldhoven

Mariska Heerkens

www.indehartenkamer.nl

Opvoedopstellingen
Opvoedopstellingen

Ouders

Vind opvoedopsteller in de buurt

Alle op deze website vermelde coaches, psychologen en therapeuten hebben de training ‘Individuele Opvoedopstellingen’ gevolgd. Zij hebben ieder hun eigen specialisatie, achtergrond en ervaring. 

Opvoedopstellingen

Ouders

Interessante boeken

Waarom lijkt opvoeden op het ene moment vanzelf te gaan en is het op een ander moment zo moeilijk? We hebben een aantal interessante boeken voor jou als ouder op een rijtje gezet.