Opvoedopstellingen

Hulp bij opvoeding

Opvoedvraagstukken

De bezem door de opvoeding

De bezem door de opvoeding

Dit jaar ben ik me er pas echt bewust van. Na de zomervakantie beginnen wij thuis altijd aan een grote of kleinere Marie-Kondo-periode. Geen idee waarom, misschien is er na een paar weken te zijn weggeweest weer ruimte voor. We gaan van kelder tot zolder, door de...

Lees meer
In elke familie is weleens wat

In elke familie is weleens wat

Met 30 familieleden een weekend in een groot vakantiehuis,  de een vindt dat supergezellig, de ander een gruwel.          Kort geleden was het ons jaarlijkse familieweekend. Ik was er bij, samen met moeder, 5 broers en zussen, zwagers, schoonzussen en de kinderen,...

Lees meer
Zoon last van heimwee

Zoon last van heimwee

Zoon last van heimwee Enige tijd geleden werd ik gebeld door een moeder wiens 10-jarige zoontje last heeft van heimwee. Ze vertelde al van alles te hebben geprobeerd, maar dat niets tot dan toe had geholpen. Het feit dat schoolkamp groep 8 in zicht kwam en ze het hem...

Lees meer
“Help! Mijn kind is ziek!”

“Help! Mijn kind is ziek!”

Mijn moeder was altijd ziek. En ik zorgde dan voor haar. "Ik verkramp meteen als  kinderen ziek zijn, gewoon een griepje of zelfs bij een geschaafde knie”. Mijn lijf gaat op slot en mijn oren gaan suizen. Je kan er de klok op gelijk zetten, als de vakantie in de buurt...

Lees meer
De kracht van een Opvoedopstelling

De kracht van een Opvoedopstelling

Mijn eerste opstelling ‘Moet je ook eens doen, dit is echt iets voor jou!’ Een paar vrienden probeerden me enthousiast te krijgen om eens een opstelling te doen. Hoewel het me niks leek, bleven ze aandringen. Na een jaar werd ik toch nieuwsgierig en nam de stap. Ik...

Lees meer
Kinderen zijn de alarmlichtjes van de familie!

Kinderen zijn de alarmlichtjes van de familie!

Toen mijn jongste in 2007 geboren werd, ging dat helemaal niet zo lekker. Ik had een baan die een groot beroep deed op mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Té lang balanceerde ik op het randje van omvallen en net overeind blijven. En ondanks het zwangerschapsverlof deed...

Lees meer
Strijd met dochter

Strijd met dochter

“Ik wil mijn dochter graag bereiken, ik wil er voor haar zijn. Maar als het lastig wordt, ga ik schipperen. Hoe meer ik dan mijn best doe, hoe meer ze zich tegen me af zet. Ik voel dat ik helemaal alleen sta”. Dochter spiegelt moeder Moeder is gekomen voor een...

Lees meer
Adoptiekinderen en adoptieouders

Adoptiekinderen en adoptieouders

      Adoptiekinderen en adoptieouders Wat een mooie uitzending van de KRO over adoptie! (22 januari 2019 NPO1) De geadopteerde dochter Voor de geadopteerde dochter, van nu 23 jaar,  heeft de adoptie altijd voor een aantal fundamentele vragen gezorgd...

Lees meer
Scheiden en nu?

Scheiden en nu?

Scheiden en nu Zijn de relatieproblemen niet meer op te lossen en hebben jullie besloten te gaan scheiden? Jullie vragen je vast af hoe nu verder. Scheiden en nu? Wat komt er allemaal bij een scheiding kijken? Hoe voorkomen we een vechtscheiding? Is het mogelijk om...

Lees meer