Opvoedopstellingen

Ons aanbod

 

Trainingen voor professionals

SKJ geaccrediteerd

 

Wil jij direct kunnen werken met de ouders en hen ‘moeiteloos opvoeden’ gunnen?
Kinderen vrij houden van onterechte therapie?

 

Hardnekkige (gedrags-)problematiek in een familie is vaak transgenerationeel te herleiden

In een recent Rijksrapport is na onderzoek geconcludeerd dat veel opvoedingsproblematiek onstaat door belastingen met triggers die van generatie op generatie worden doorgegeven.
Via de methodiek van de opvoedopstelling kunnen we transgenerationeel werken en komen we bij de originele triggers en gebeurtenisssen uit. Hierdoor ontstaat er rust bij de ouder. Voor kinderen biedt dit een vruchtbare grond om in op te groeien. Je geliefd voelen, gezien worden en erbij horen zijn basis voorwaarden  voor stabiliteit in een gezin.

 

5 familie-systemische onderliggende dynamieken

Via de methodiek van de Individuele opvoedopstelling kijken we naar onderliggende factoren in de 5 dynamieken die in ieder familiesysteem aanwezig zijn en een cruciale rol spelen; zo kijken we naar de geeigende plekken van ouders en kinderen. Hoort iedereen erbij of is er sprake van uitsluiting? Draagt iedereen wel zijn eigen rugzak of voelt een kind zich geroepen om bijvoorbeeld een ouder emotioneel te ondersteunen? Het te grote kind in een gezin dat zaken bepaalt en de ouder zich onmachtig voelt? Of wil een ouder de levensrugzak van het kind overnemen en alles voorkomen? De te grote ouder die als het ware zijn kind niet kan loslaten? Wie is de gevende partij en wie de ontvangende, het kind of de ouder? En, is er balans in geven on ontvangen tussen de partners en daarmee een basis in het ouderschap?

Op een dieper liggende laag zien we dat binnen deze dynamieken veel vergissingen zijn en ouder en/of kind van hun plek af raken, ongewild en ongewenst. We zien dit terug in het gedrag bij zowel ouder als kind.

 

Voorbij ‘praten over’

De relatie ouder-kind komt onder druk te staan. Dit zijn onbewuste processen waar we niet bij kunnen komen door erover te praten. ‘Verhalen over’ helpen ons niet verder, dat is de de bovenlaag met zijn gevolgen. We moeten verder kijken om te zien waar de emoties hun oorsprong vinden in de historie van de ouder; waar herhaalt de geschiedenis zich?

 

Curatief en preventief

De methodiek kan zowel preventief als cruatief worden ingezet en grote veranderingen teweeg brengen in specifieke situaties rondom echtscheiding, ouderverstoting, in pleeg- , samengestelde gezinnen, bij adoptievraagstukken

Volg de 2 daagse training  (of stap meteen in de vakopleiding) individuele opvoedopstelling, voorbij ‘praten over’ naar de dieper liggende dynamieken tussen gezinsleden

 

Training bij het boek:
Individuele Opvoedopstellingen

2 dagen

Zoek je naar een mogelijkheid om met een ouder een definitieve oplossing te vinden voor opvoedvraagstukken?
Leer hoe je individueel kunt opstellen en systemisch kunt kijken naar de onderliggende dynamieken in een gezin met behulp van de unieke methodiek van de individuele opvoedopstelling.

SKJ geacrediteerd

Vakopleiding tot
Individueel Opvoedopsteller

13 dagen
Start 23 sept. 2022 te Hoevelaken

In deze vakopleiding leer je het vak van Individuele opvoedopsteller en alles wat daarbij komt kijken. De opvoedopstelling is een unieke methodiek: individueel en met behulp van vloertegels.

SKJ geaccrediteerd met 118.50
ABvC geaccrediteerd met 80 PE  punten

Verkorte vakopleiding
voor ervaren opstellers

6 dagen
Start 12 sept. 2022 te Hoevelaken

Deze verkorte vakopleiding is voor ervaren opvoedopstellers en coaches die elders geschoold zijn in familieopstellen.

SKJ geaccrediteerd

Themadag over echtscheiding en samengestelde gezinnen

1 dag

Info volgt nog

SKJ geaccrediteerd

Supervisiedag

1 dag

Je hebt één of meerdere trainingen gevolgd bij Marianne Langemeijer en je gebruikt de opvoedopstelling in je praktijk.
Je kunt ermee aan de slag en wellicht vraag je je soms af:

  • Raak ik wel de essentie?
  • Zie ik niets over het hoofd?
  • Hoe zat het ook al weer met…?

Misschien heb je een heel andere vraag…

Opvoedopstellingen

Professionals

Boeken voor professionals

We hebben een aantal interessante boeken voor jou als professional op het gebied van opvoeding, kinderen, onderwijs, coaching en specifieke onderwerpen op een rijtje gezet. Ook vind je hier verplichte lectuur, indien accreditatie gewenst.

Opvoedopstellingen

Professionals

Lid worden als Opvoedopsteller?

Als opvoedopsteller kun je vermeld worden op deze website die landelijke zichtbaarheid heeft en veel informatie biedt aan zowel ouders als professionals. Jouw praktijk kan direct door ouders gevonden worden met een link naar je website.