Opvoedopstellingen

Ons aanbod

Na aanmelding

Trainingen voor professionals

Lokatie  Hoevelaken

SKJ geaccrediteerd
Met STAP budget

Wil jij direct kunnen werken met de ouders en hen ‘moeiteloos opvoeden’ gunnen?

Kinderen vrij houden van onterechte therapie?

Deze opleiding geeft je als coach/therapeut toegang tot een van de meest innovatie, efficiente en
fascinerende therapeutische methodes van de eenentwintigste eeuw.

 

 

Hardnekkige (gedrags-)problematiek in een familie is vaak transgenerationeel te herleiden

In een recent Rijksrapport is na onderzoek geconcludeerd dat veel opvoedingsproblematiek ontstaat door belastingen met triggers die van generatie op generatie worden doorgegeven.
Via de methodiek van de opvoedopstelling kunnen we transgenerationeel werken en komen we bij de originele triggers en gebeurtenissen uit. Hierdoor ontstaat er rust bij de ouder. Voor kinderen biedt dit een vruchtbare grond om in op te groeien. Je geliefd voelen, gezien worden en erbij horen zijn basis voorwaarden  voor stabiliteit in een gezin.

 

5 familie-systemische onderliggende dynamieken

Via de methodiek van de Individuele opvoedopstelling kijken we naar onderliggende factoren in de 5 dynamieken die in ieder familiesysteem aanwezig zijn en een cruciale rol spelen; zo kijken we naar de geeigende plekken van ouders en kinderen. Hoort iedereen erbij of is er sprake van uitsluiting? Draagt iedereen wel zijn eigen rugzak of voelt een kind zich geroepen om bijvoorbeeld een ouder emotioneel te ondersteunen? Het te grote kind in een gezin dat zaken bepaalt en de ouder zich onmachtig voelt? Of wil een ouder de levensrugzak van het kind overnemen en alles voorkomen? De te grote ouder die als het ware zijn kind niet kan loslaten? Wie is de gevende partij en wie de ontvangende, het kind of de ouder? En, is er balans in geven on ontvangen tussen de partners en daarmee een basis in het ouderschap?

Op een dieper liggende laag zien we dat binnen deze dynamieken veel vergissingen zijn en ouder en/of kind van hun plek af raken, ongewild en ongewenst. We zien dit terug in het gedrag bij zowel ouder als kind.

 

Voorbij ‘praten over’

De relatie ouder-kind komt onder druk te staan. Dit zijn onbewuste processen waar we niet bij kunnen komen door erover te praten. ‘Verhalen over’ helpen ons niet verder, dat is de de bovenlaag met zijn gevolgen. We moeten verder kijken om te zien waar de emoties hun oorsprong vinden in de historie van de ouder; waar herhaalt de geschiedenis zich?

 

Curatief en preventief

De methodiek kan zowel preventief als cruatief worden ingezet en grote veranderingen teweeg brengen in specifieke situaties rondom echtscheiding, ouderverstoting, in pleeg- , samengestelde gezinnen, bij adoptievraagstukken

Volg de 2 daagse training  (of stap meteen in de vakopleiding) individuele opvoedopstelling, voorbij ‘praten over’ naar de dieper liggende dynamieken tussen gezinsleden

 

Het Stap budget

U kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAPbudget aanvragen via een portal van UWV. Elke 2 maanden start een aanvraagperiode. Is het geld van een periode op als u een aanvraag wilt doen? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

Na aanmelding kun je nu al je STAP aanmeldingsbewijs bij ons opvragen.

Vraag de info aan via: info@opvoedopstellingen.nl

 

 

 

 

Training Individuele Opvoedopstellingen

2 dagen

Zoek je  als professional naar een mogelijkheid om met een ouder een definitieve oplossing te vinden voor opvoedvraagstukken? Dan is deze training voor jou een goed begin.
Ervaar hoe je individueel kunt opstellen en systemisch kunt kijken naar de onderliggende dynamieken in een gezin met behulp van de unieke methodiek van de individuele opvoedopstelling.

STAP budget mogelijk
SKJ geacrediteerd met 16 punten

Vakopleiding tot
Individueel Opvoedopsteller

13 dagen

 

In deze vakopleiding leer je het vak van Individuele opvoedopsteller en alles wat daarbij komt kijken. De opvoedopstelling is een unieke methodiek: individueel en met behulp van vloertegels.

STAP budget mogelijk
SKJ geaccrediteerd met 118.50 punten

 

Korte Intensive Individuele (opvoed-) opstellingen met behulp van vloertegels voor ervaren familieopstellers

6 dagen

Deze intensive is een verkorte vakopleiding in de methodiek van het Individueel opstellen met behulp van vloertegels.
Doelgroep: ervaren (familie-)opstellers

SKJ geaccrediteerd met 48 punten

 

 

 

Bijscholingsdag

1 dag

Je hebt één of meerdere trainingen gevolgd bij Marianne Langemeijer en je gebruikt de opvoedopstelling in je praktijk.
Deze dag vindt plaats in de praktijk van Marianne met een kleine groep.
Jouw vragen zijn dan aan de orde.

Opvoedopstellingen

Professionals

Boeken voor professionals

We hebben een aantal interessante boeken voor jou als professional op het gebied van opvoeding, kinderen, onderwijs, coaching en specifieke onderwerpen op een rijtje gezet. Ook vind je hier verplichte lectuur, indien accreditatie gewenst.

Opvoedopstellingen

Professionals

Lid worden als Opvoedopsteller?

Als opvoedopsteller kun je vermeld worden op deze website die landelijke zichtbaarheid heeft en veel informatie biedt aan zowel ouders als professionals. Jouw praktijk kan direct door ouders gevonden worden met een link naar je website.