Opvoedopstellingen

training

Training individuele Opvoedopstellingen

van 2 dagen

Zoek je definitieve oplossingen voor opvoedvraagstukken? Maak kennis met de Individuele Opvoedopstelling; hoe je op de diepere laag in het familiesysteem kan werken. Zodra ouders bevrijd zijn van lasten uit hun verleden zullen zij meer/anders beschikbaar zijn voor hun kinderen. Een cadeau voor het hele gezin.

 

Data 2022 en Locatie

1 en 8 oktober te Hoevelaken

Na deze kennismakingsmodule 1 heb je een goed begrip over het effect en de mogelijkheden van de opvoedopstelling. Je kent de 5 dynamieken en je leert de basis beginselen van het opstellen via de 1 op 1 methode met vloertegels. Afhankelijk van je ervaring met familieopstellen kun je een ouder zelf al een aantal zaken systemisch laten ervaren. Of je kun gefundeerd doorverwijzen voor dit onderdeel in je behandeltraject naar een ervaren opsteller. Omdat je niet meer niet systemisch kunt denken na deze dagen en je zelf de kracht van de opvoedopstelling hebt ervaren wil je misschien direct doorstromen naar de vakopleiding.
(Om deel te nemen aan de vakopleiding is het geen voorwaarde om module 1 eerst te doen, je kunt rechtstreeks instappen!)

Misschien heb je al eens als representant in een opstelling gestaan en heb je de kracht hiervan ervaren? Dat zou namelijk het mooiste zijn als voorbereiding, je weet dan direct waar we het over hebben; voorbij woorden!

Maar, we laten het je in deze module natuurlijk ook ervaren!

Accreditaties

SKJ geaccrediteerd met 16.00 (skj210961)
NBVH: 12 punten

Opvoedopstellingen - SKJ geregistreerd

Investering

375,- excl. BTW voor beide dagen samen.
Als je afrekent zie je alleen 1 datum, de startdatum, staan. Het bedrag is voor beide dagen.
Er wordt een aanbetaling van 75,- gevraagd bij aanmelding,

inclusief vegetarische lunch, koffie thee, fruit

Niet zichtbaar

Inhoud: 2-daagse training

Omdat deze methodiek voorbij ‘het praten over’ gaat is veel ervaren belangrijk. Dat gaan we dus ook doen, zoveel mogelijk direct aan de slag met de vloertegels.

De training is gebaseerd op 3 pijlers: De Methodiek,  Achtergrond kennis en Jij als instrument.
Je maakt kennis met de achtergrond van de methodiek en de specifieke Hier en NU filosofische uitgangspunten van de opvoedopstelling.
Je ervaart aan den lijve hoe onderliggende familiedynamieken een rol spelen in de gezinnen; hoe dit gedrag van ouders en kinderen beïnvloed.
Je gaat aan de slag met het intro- gesprek die je naar de kernvraag en het verlangen in de ouder brengt zodat je een opstelling kunt starten.
Daarnaast ervaar je hoe je het hele proces volledig aan zijn eigen verloop kan overlaten door de kracht van de fair-withness houding die jij aanneemt.
Omdat de ervaring meer spreekt dan duizend woorden ga je vooral zelf uitgebreid aan de slag!

* Achtergrond theorie
* Ontwikkelen van je ‘systemische oor’
* Het introgesprek leren voeren om tot een opstelling te komen
* Kleine opstellingen met tegels doen (met vaak al grote impact)
* Diverse oefeningen
* Demo’s
* Verplichte lectuur (mocht je accreditatiepunten willen): Opvoedopstellingen, Moeiteloos opvoeden door jezelf te zijn.
Geschreven door Marianne Langemeijer
Uitgegeven door Het Noorderlicht
Hier te bestellen

Aanmelden

Kennismakingsmodule

Is een training VOL? Geef je op voor de reservelijst door te mailen naar:  info@opvoedopstellingen.nl

Opvoedopstellingen

Professionals

Boeken voor professionals

We hebben een aantal interessante boeken voor jou als professional op het gebied van opvoeding, kinderen, onderwijs, coaching en specifieke onderwerpen op een rijtje gezet. Ook vind je hier verplichte lectuur, indien accreditatie gewenst.

Opvoedopstellingen

Professionals

Lid worden als Opvoedopsteller?

Als opvoedopsteller kun je vermeld worden op deze website die landelijke zichtbaarheid heeft en veel informatie biedt aan zowel ouders als professionals. Jouw praktijk kan direct door ouders gevonden worden met een link naar je website.