Opvoedopstellingen

training

Vakopleiding Opvoedopstellingen®

In deze vakopleiding leer je het vak van Individuele opvoedopsteller en alles wat daarbij komt kijken.

Het is een complete basis opleiding familieopstelling plus extra’s.

De opvoedopstelling is een unieke methodiek: individueel en met behulp van vloertegels. Omdat je individueel met een ouder werkt is de methodiek makkelijk in te passen binnen een traject met een gezin.

Doordat de ouder direct en zelf aan denlijve ervaart welke dynamieken er in hun gezin op de diepere laag een rol spelen, ontstaat snel een doorbraak en komt er beweging in de vraagstukken die er spelen.

Omdat door middel van deze methodiek de oorzaak, de essentie wordt geraakt, zijn oplossingen ook blijvend. Het gaat beter met ouder en kind!

De jaar training is gebaseerd op een aantal pijlers

 

N

Methodiek

  • Je leert de fijne kneepjes van het vak Opvoedopstellen kennen. We werken volgens de nieuwste inzichten van deze tijd, zoals het werken in het Hier en Nu en met de realiteit. Voorbij ‘verhalen over’ naar de dieper systemische laag.
N

Kennis

  • Je doet kennis op over de achtergrond en historie van systemisch werk/familie opstellingen.
  • Je krijgt inzicht in de specifieke filosofische bedding waaraan de opvoedopstelling ten grondslag ligt.
N

Jij als instrument

  • Wil je een ouder begeleiden bij het aankijken van dat wat er speelt in de onderstroom, dan zul je zelf ook bereid moeten zijn de dynamieken en verstrikkingen uit jouw eigen familiesysteem aan te kijken. Zo word je je bewust van mogelijke overdrachtsprocessen en kun je je werkelijk openstellen voor wat zich ontvouwt in een opstelling en deze vanuit een diep weten begeleiden.
N

Vanaf het eerste blok werk je dan ook aan een portfolio

  • Persoonlijk ontwikkeling.

 

Voor wie?

Voor alle professionals die werken met ouders, jongeren en/of kinderen, gezinnen rondom de relatie ouder-kind en opvoeding en een toegevoegde waarde zien in het werken met meer generationele, overgenomen belastingen in een familiesysteem. Gedrag van een kind zien als een gevolg en niet als oorzaak. En ouders het cadeau gunnen om zich te bevrijden van deze belastingen waardoor opvoeden ‘moeiteloos’ wordt.

Doel

Het zelfstandig kunnen uitvoeren van een opvoedopstelling. Vraagstukken die hierdoor definitief kunnen worden opgelost betreffen: opvoeding, gedragsproblematiek bij een kind, functioneren van de ouder(s). Er wordt alle aandacht besteed aan het werken in specifieke situaties zoals:(v)echtscheiding , samengestelde gezinnen, adoptie etc.
Ook het online opstellingen kunnen doen met een ouder krijgt aandacht. Deelnemers kunnen de speciale Online tool met 10% korting aanschaffen. Hiermee kun je via Zoom online Individuele opstellingen begeleiden.

Voorwaarden voor inschrijving

HBO denk- en werk niveau. Enige bekendheid met systemisch werk/familieopstellingen dwz je hebt een keer een opstelling ervaren en weet daardoor dat dit werk een specifieke laag betreft voorbij het denken en ‘praten over’. Wil je weten of de opleiding geschikt is voor jou en daar liever even een persoonlijk gesprek over, stuur ons een email en we maken een bel afspraak.

Accreditatie

Er is accreditatie verleend door het SKJ met 118,50 punten
Het accreditatienummer is: SKJ207859

ABvC acreditatie met 80 PE punten

Tijdsinvestering –13 dagen (26 dagdelen). Daarnaast: tussentijdse huiswerkopdrachten en deelname aan een intervisiegroep. Lectuur studie. We werken met een groep van minimaal 12 en maximaal 14 deelnemers.

Het STAP budget

 Het stapbudget is niet meer mogelijk.

Investering

€2950,00 ex. BTW en incl. koffie/thee en koek , reader en portfolio: persoonlijke ontwikkeling en inclusief vegetarische lunches. Bij aanmelding wordt een kleine aanbetaling gevraagd. Het is uiteraard mogelijk om in delen te betalen. Een aanmelding beschouwen we als definitief. Daarnaast ga je bij aanmelding akkoord met de algemene voorwaarden.

Zie ook de algemene voorwaarden.

Opvoedopstellingen - SKJ geregistreerd

September 2023 Groep 004     VOL

April 2024 Groep 005

 Nu inschrijven mogelijk!

Blok 1: vrijdag 12 april en
zaterdag 13 april 2024

Blok 2: vrijdag 17 mei 2024

Blok 3: vrijdag 7 en zaterdag 8 juni 2024

Blok 4: vrijdag 5 july 2024

Blok 5: vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2024

Blok 6: vrijdag 4 oktober

Blok 7:  vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2024

Blok 8: vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2024

Marianne Langemeijer

Marianne Langemeijer

Trainer vakopleiding

Jose Koster

José Koster

Trainer vakopleiding

Vakopleiding

Meld je aan!

Afhankelijk van het aantal weken voor de start datum van een training vragen wij of een aanbetaling of een gehele betaling. ( dde hoogte van het bedrag zie je zodra je verder gaat met aanmelden).

Door je aan te meldden ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Zie ook de algemene voorwaarden.

Is een training VOL? Geef je op voor de reservelijst door te mailen naar Helen Vlieger-Lezinksy via helen@lezinsky.nl.

Opvoedopstellingen

Professionals

Boeken voor professionals

We hebben een aantal interessante boeken voor jou als professional op het gebied van opvoeding, kinderen, onderwijs, coaching en specifieke onderwerpen op een rijtje gezet. Ook vind je hier verplichte lectuur, indien accreditatie gewenst.

Opvoedopstellingen

Professionals

Lid worden als Opvoedopsteller?

Als opvoedopsteller kun je vermeld worden op deze website die landelijke zichtbaarheid heeft en veel informatie biedt aan zowel ouders als professionals. Jouw praktijk kan direct door ouders gevonden worden met een link naar je website.