Scheiden en nu

Zijn de relatieproblemen niet meer op te lossen en hebben jullie besloten te gaan scheiden? Jullie vragen je vast af hoe nu verder. Scheiden en nu? Wat komt er allemaal bij een scheiding kijken? Hoe voorkomen we een vechtscheiding? Is het mogelijk om hulp te krijgen bij het scheiden? En hoe zorgen we ervoor dat we normaal met elkaar om kunnen gaan zodat we samen onze zoon of dochter kunnen blijven opvoeden? De coaches en therapeuten van SION helpen je graag met het beantwoorden van deze vragen.

Wat te doen bij scheiding

Wanneer jullie van plan zijn om te scheiden kan er worden gewerkt via een individuele opvoedopstelling. In deze opstelling kijken we naar de plek van eenieder in de gezinssituatie en de manier hoe met bepaalde dingen wordt omgegaan binnen de relatie. Het geeft inzicht in de manier hoe je je relatie vormgeeft naast het ouderschap. Je wordt bewust van je projecties naar elkaar en lost deze op. Het kan een scheiding voorkomen of ervoor zorgen dat jullie op een positieve en respectvolle manier uit elkaar gaan.

Geen enkele relatie is helemaal goed of slecht. Zijn er relatieproblemen? Probeer samen met onze coaches de oorzaak te vinden. De oorzaak van relatieproblemen zit vaak op een veel diepere laag. Deze diepere laag kunt u samen met een relatietherapeut vinden en behandelen. Wellicht is de oorzaak goed te behandelen en zijn jullie in staat een scheiding te voorkomen. Wat te doen bij scheiding of relatieproblemen? De coaches en therapeuten van SION helpen.

Vechtscheiding voorkomen

Zit je al in een scheidingsproces? Een vechtscheiding voorkomen is cruciaal voor het verdere verloop van jullie levens. Voorkom dat het een vechtscheiding wordt en zorg voor een positieve scheiding. Partners en kinderen kunnen alleen op een normale manier verder wanneer het scheidingstraject op de juiste manier is afgerond. Denk aan een goede, zorgvuldige emotionele afronding. Pas als de relatie goed is afgerond en alle relatieproblemen zijn opgelost ontstaat er vruchtbare aarde voor gezamenlijk ouderschap, een eventuele nieuwe relatie, een plek in een samengesteld gezin.

Hoe mooi zou het zijn als jij en je partner respectvol uit elkaar gaan en de ander het beste wensen op het verdere levenspad?

Hulp bij scheiding

Kan je hulp bij scheiding goed gebruiken? Neem dan eens contact op met een van onze coaches en therapeuten bij jou in de buurt. Zoek (kinder)coach per provincie.